Mi nyitunk a gyakornokok felé

A főiskola és az egyetemi évek alatt legfőképpen a tanulásra koncentrálnak a diákok. Rengeteg az új ismeret, az asztalon sorakoznak az elolvasandó könyvek, a tanulás pedig olyakor éjszakákba is nyúlik. Majd amikor lediplomáznak, az első, amit leendő munkáltatójuk megkérdez, hogy hol voltak gyakorlaton. Egyre nagyobb az igény különböző cégeknél a gyakornokok alkalmazására, és ezáltal egyre nagyobb a választék a gyakornoki munkák körében.

Kracsó Alexandra a GREENPROMO vezetője pár mondatban:

Mi a GREENPROMO-nál szeretnénk, hogy az egyetemisták minél előbb megismerjék azt a fajta cégkultúrát és cégfilozófiát, amit mi képviselünk a piacon. Vállalkozni úgy, hogy profitot termeljünk, de mellette megmaradjanak az emberi értékek és a természet tiszteletben tartása is. Tudjunk úgy értéket teremteni, hogy nem hagyjuk magunkat bedarálni a mindennapok rohanásával és a profit hajszolásával. Megmutatjuk, hogy hogyan tudunk úgy életben maradni a piacon, hogy közben figyelünk egymásra, a környezetünkre és a pozitív véleményformálásra.

2017 nyarán felvettük első gyakornokunkat, Lőrincz Rolandot, aki az Óbudai Egyetem kereskedelem-marketing szakirányának hallgatója. Roland több rendezvényen részt vett velünk, illetve a mindennapi üzleti folyamatokba is belevonjuk őt, így a későbbiekben önállóan tud majd a cég eszmeisége szerint üzleteket kötni.

Ha annak idején nekünk ennyi lehetőségünk lett volna, mint a mai fiataloknak, sok mindent nem magunktól, hosszú évek alatt tanultunk, tapasztaltunk volna meg.

Kracsó Alexandra

 

„Tinédzser korodban az a legrosszabb dolog a világon, ha valamiben különbözöl a többiektől, de minél idősebb leszel, annál jobban megérted: éppen a jellegzetességed az erősséged, a fegyvered, a páncélzatod.”  (Cecilia Ahern)