Green Concept

GREEN CONCEPT

Bambuszból készült termékek

A környezetbarát alapanyagok egyik aduásza a bambusz! Az elképesztően gyors növekedésű és könnyen termeszthető növény a bolygónkon fellelhető egyik legtartósabb, leginkább újrahasznosítható környezetbarát alapanyag, ráadásul igencsak látványos és szerethető tárgyak készülnek belőle - bambusz, ha a külső is számít!

 

Biológiailag lebomló

A Természet Újrahasznosító Üzeme örömmel üdvözli a PLA-t, az anyagot, amely hasonlít a műanyaghoz, de komposztálható, mint a növények. Nálunk ilyen anyagból készülnek a lufik, a nylon táskák és a kulacsok.

 

Energia környezetszennyezés nélkül

Miért használnánk mérgező, szennyező anyagokat használati cikkeink működtetéséhez, ha a fényből, vízből vagy akár saját szervezetünkből is energiát nyerhetünk? A "zöld energiával" működő termékek létezése bizonyítja, hogy a technológia harmóniában is fejleszthető a természettel.

 

Energiatakarékos termékek

A takarékosság mindennapi életünk velejárója lett, és mint oly sok más területen, az energiafelhasználás kapcsán is szem előtt kell azt tartanunk.

 

Napenergiával működő termékek

A napenergia a megújuló energiák egyik gyöngyszeme, a napelemek segítségével magából a fényből nyerhetünk energiát! És hogy meddig mehetünk el az energiafelhasználás csökkentésében ezzel a technológiával? A napon nem múlik, még cirka 5 milliárd évig küldi ránk a sugarait!

 

Non wowen (nem szőtt) anyagok

Ezekkel a nem szőtt anyagból készült táskákkal az eldobható nylon táskák számát csökkenthetjük. Mindig tarts magadnál egy ilyen táskát, így bevásárlásnál nem kell újabb és újabb nylon táskát vásárolnod.

 

Nylontáska helyettesítő termékek

Mindig tarts magadnál egy ilyen táskát, így bevásárlásnál nem kell újabb és újabb nylon táskát vásárolnod.

 

Organikus pamut

A természet rengeteg örömöt és hasznosítható dolgot nyújt nekünk. Organikus textiljeinken és természetes alapanyagú termékeinken átsüt a természet fénye. Általuk kerülhetünk közelebb, válhatunk eggyé azzal, ahonnan magunk is jöttünk.
A hagyományosan termesztett gyapot termőterülete mindössze 3%-át teszi ki a világ kultúrnövény termesztő területeinek, azonban a gyom- és féregirtó szerek 25%-át ennek a növénynek a termesztése során használják fel. Az ORGANIKUS gyapot termesztése során kizárólag természetes anyagból készült, biológiailag lebomló gyomirtókat használnak fel. Az organikus gyapot feldolgozása során kevesebb üzemanyagot és energiát használnak fel, ezáltal csökkentve az üvegházhatást. A legszegényebb országok lakosságának megélhetése jelentős mértékben a gyapottól függ.

 

PET palackból készült termékek

Napjaink újrahasznosított PET palackjaiból temérdek kiváló minőségű, hasznos termék készül. Ki tudja, hogy a ma kidobott palackot holnap milyen formában vesszük újra a kezünkbe? Az újra feldolgozott PET termékek a legtökéletesebb példái a természeti kincsek felelős felhasználásának és a hosszú távú természetvédelemnek. Nem elég, hogy a hulladék műanyag flakonokat alakítják át kiváló termékké, hanem a magas PET tartalmának köszönhetően könnyű és kényelmes viselet.

 

PVC-mentes

A PVC-mentes anyagok hozzák a PVC kinézetét, tapintását és funkcionalitását, de előállításuk kevesebb káros környezeti hatást okoz.

 

Természetes alapanyagok

Fa, papír, vászon, üveg, fém. Szinte minden műanyag terméknek megtalálható az alternatívája ezekből a természetes anyagokból. Már azzal is sokat tehetünk környezetünkért, ha a műanyagok helyett természetes alapanyagú termékeket használunk.

 

Újra termékek

Le a régivel, éljen az új! Eljött az újrafeldolgozás ideje! Újrafeldolgozás során az adott terméket, csomagolást másodnyersanyagként hasznosítják, anyagában dolgozzák fel. Ekkor eredeti funkciójuk módosul vagy egészen megváltozik (például pillepalackból polárpulóver készül). Az anyagok újrafeldolgozásával jelentős mennyiségű elsődleges nyersanyagot takaríthatunk meg, ami a környezet szempontjából mindenképpen kedvező.

 

Víztakarékos termékek

Földünk édesvíz készlete fogyóban van – a víztakarékos termékekkel viszont csökkenthetjük a felhasznált víz mennyiségét, ezzel pedig egyaránt kíméljük a természetet és a pénztárcánkat is. Ráadásul a vízmelegítéshez használt áramból és gázból is kevesebb fog fogyni!